DIENSTEN

 

Wanneer een kunstwerk wordt gemaakt begint het proces van verval en veroudering meteen. Dit is in het begin vaak minder zichtbaar, maar daardoor niet minder schadelijk voor het kunstwerk zelf. Zo begint corrosie van metaal direct na vervaardiging, heb je bij schilderijen dat verf opdroogt met als gevolg craquelé en degraderen plastics bijvoorbeeld bij contact met zonlicht. Dit natuurlijke proces van veroudering vergt de aandacht van een restaurator. Restauratie is een interventie van het verval van een kunstwerk, waarbij de restaurator tracht dit te vertragen, herstellen of waar wenselijk te ontstoren

Ook wanneer er goed voor een kunstwerk wordt gezorgd kan een gebeurtenis van buitenaf ervoor zorgen dat een restauratie nodig is. Voorbeelden hier van zijn: waterschade, stootschade, transportschade of vandalisme.

Wij zijn lid van vakvereniging Restauratoren Nederland en ICOM (International Council Of Museums) en werken volgens de richtlijnen van E.C.C.O. (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations). Wij werken met hoge kwaliteit materialen die reversibel zijn. Een heldere documentatie is onderdeel van onze werkwijze. Bij de behandeling staat de authenticiteit van het kunstwerk centraal, waarnaast het geschikt wordt gemaakt voor een veilige en verantwoorde tentoonstelling of gebruik in verschillende settings.

Wij voeren onze werkzaamheden uit in ons goed uitgeruste atelier. Daarnaast werken wij vaak op locatie. Onze klanten variëren van particulieren, verzamelaars tot bedrijfscollecties en musea.

RestauLab biedt de volgende diensten:
– Conservering en restauratie van moderne en hedendaagse kunst, schilderijen, sculpturen, meubels, antiek, historische interieurs, design, etnografica en lijsten.
– Conditiecontrole en -rapportage
– Collectiebeheer
– Preventieve conservering
– Begeleiding van kunsttransport
– Materiaaltechnisch onderzoek
– Historisch onderzoek
– Kunstenaarsinterviews
– Advies
– Documentatie